Nieuwe auto gekocht in in Rotterdam?

Auto overschrijven Rotterdam

Eindelijk, je hebt een mooie tweedehands auto gekocht in Rotterdam. Wat nu? Een auto overschrijven in Rotterdam? Hoe doe je dat? De Nederlandse overheid wil het weten. Ze willen weten wie er in die auto rijdt en vanaf wanneer en hoe laat. Als je in Rotterdam woont is het soms zoeken naar een plaats waar je dat kan regelen. Ze hebben immers alle postkantoren weg gehaald. Niet in paniek raken. Je kan de auto op veel plaatsen laten overschrijven.

Wat heb je nodig om je auto te laten overschrijven?

Je hebt allereerst het kentekenbewijs van de auto nodig. Dat is het formaat creditcard pasje. ook wel de kentekencard genoemd. Daarnaast heb je de tenaamstellingscode nodig. De kentekencard en de tenaamstellingscode zijn in het bezit van de verkoper. Heeft de verkoper geen kentekencard neem dan het tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het overschrijvingsbewijs mee. Ten slotte is het verstandig om je rijbewijs en / of ID kaart mee te nemen. Samen met de verkoper (of alleen de documenten) kun je tegenwoordig bij veel winkels terecht. Hier krijg je na het overschrijven een tenaamstellingsverslag (meestal een kassabon) met een code er op mee. Dit is de tenaamstellingscode. Bewaar deze kassabon dus goed voor als je de auto in de toekomst weer doorverkoopt.

Auto overschrijven in Rotterdam – Rijden maar!?

Naast het tenaamstellingsverslag met de code erop krijg je een vrijwaringsbewijs. Met dit vrijwaringsbewijs kan de vorige eigenaar aantonen dat de auto niet meer in zijn bezit is. Bijvoorbeeld, voor als jij de eerste dag al en boete ontvangt. Meestal gaan koper en verkoper gezamenlijk de auto overschrijven in de winkel. Soms alleen de koper. De koper moet dan zorgen dat het vrijwaringsbewijs bij de verkoper terecht komt.

Verzeker de auto

De laatste stap moet je ten slotte niet vergeten. Je moet de nieuwe auto nog laten verzekeren. Daarna kan je de weg op. Een verzekering is vaak snel geregeld. Als je gespot wordt in een auto (ook stilstaand) die niet verzekerd is kost je dat 400 euro!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *