Hoe ga je om met organisatieverandering?

Bewustwording

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, alles gaat goed maar dan gebeurd er iets onverwachts: je word ontslagen, er is een sterfgeval, een echtscheiding of je gezondheid gaat uit het niets heel snel achteruit. Deze gebeurtenissen zijn allemaal erg lastig om mee om te gaan en het is dan ook lastig om er goed mee overweg te kunnen. Zo kan het gebeuren dat je na zo’n gebeurtenis last krijgt van: verdriet, depressiviteit, boosheid of concentratieverlies.  Daarom is er hulp voor als u moeite heeft met organisatieverandering in uw leven. Zo kan je bij verschillende bedrijven en organisaties zoals “Verlies en Verder” terecht voor begeleiding en sturing voor uw periode tijdens verlies of moeilijkheden. 

 

Wat is een verandering of verlies? 

Een organisatieverandering kan heel breed zijn. In kort betekent het dat uw dagelijkse leven veranderd door een vaak tragische gebeurtenis die uw persoonlijk en emotioneel beïnvloed. Dit kan bijvoorbeeld een sterfgeval zijn maar het kan ook een scheiding zijn. Omdat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn die een verandering kunnen brengen in uw leven is er ook niet 1 oplossing. Iedereen gaat met verdriet en veranderingen anders om, zo kan het zijn dat de ene beter om kan gaan met een sterfgeval dan de andere. Hierdoor is begeleiding ook niet voor iedereen nodig maar voor sommige kan het heel erg helpen. 

 

Hoe kom je er overheen? 

Als je een organisatieverandering heb meegemaakt kan het goed zijn dat je in een dip komt als het je erg beïnvloed, dit kan zorgen voor veel negativiteit en zorgen in je leven. Om eroverheen te komen zoeken mensen een uitweg. De beste uitweg is er mee te leren leven en er overheen te komen. Vaak genoeg gebeurd dit alleen niet en zoeken mensen anderen uitwegen zoals verdovende middelen of zichzelf isoleren en niet meer goed hun oude leven kunnen lijden. Ook al is het vaak verdrietig wat er is gebeurd het leven moet doorgaan. Hier kan een bedrijf zoals Verlies en verder bijvoorbeeld bij helpen. 

Hoe kan een begeleider je helpen? 

Een bedrijf zoals Verlies en verder of een ander soortgelijk bedrijf gaat samen met jou en een begeleider kijken naar wat er is gebeurd en kan je ondersteunen tijdens deze moeilijke periode wanneer je leven een uitdaging is. Tijdens deze periode kan een begeleider je helpen door middel van richting te geven hoe je met verlies om kan gaan en kan je samen een uitweg vinden uit deze negatieve spiraal. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *