UX designer Amsterdam, is dit wat jij nodig hebt?

UX designer Amsterdam

Ben jij al een lange tijd geïnteresseerd in een UX designer Amsterdam? Of wil je er meer informatie over? Of wil je er eentje spreken omdat je je eigen product wilt gaan verbeteren op het gebied waar de designer expert in is? Dan zit je hier op de geschikte plek voor meer informatie! Een user experience designer is een designer die het designen van makkelijke en gebruiksvriendelijke ervaringen op websites, apps, games en software programma’s doet. Je kan een UX designer eigenlijk een beetje vergelijken met een UI designer en een IA designer. deze twee designers doen een beetje hetzelfde maar zijn gespecialiseerd in andere bepaalde dingen van het totaal plaatje. Een UX designer richt zich eigenlijk alleen op de ervaringen die gebruikers hebben tijdens het gebruiken van de apps etc.  

UX design 

UX design is User Experience design, het is een designer die de eindgebruikers zijn ervaring meeneemt in het ontwerpen. Dit wordt gedaan door middel van: tests, analyses, onderzoeken en statistieken. Deze dingen worden bekeken en daarmee gaan ze aan de slag met het designen. Er wordt ook rekening gehouden met het plezier, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, of die bruikbaar is en of die helemaal naar de behoren functioneert. 

UX designer

Een UX designer in Amsterdam leest de gebruikservaringen van de mensen die het getest hebben, en gebruikt die voor de tests op die nog moeten komen voor de bepaalde apps, games en websites etc die gemaakt zullen moeten worden. Hij draagt veel bij aan de conversie optimalisatie van die design’s en zal daar actief mee bezig zijn tijdens zijn werk. Ook adviseert hij developers en visual designers op het gebied van de user experience. Het uitwerken van prototypes is ook iets wat een designer van user experience doet. Er bestaat ook een A/B test, dit is grof gezegd een test met twee kanten en dan gaan ze testen welke het beste is. Uit de test komen natuurlijk uitslagen en daaruit zie je welke het besten naar behoren functioneert en welke niet. je kan het ook doen met meer dan twee en dat is een A/B/N test. Deze testen worden gedaan door een UX designer Amsterdam.

Waar gaan ze te werk?

Ze zijn vaak werkzaam bij mediabureaus of technologische bedrijven. Ook kunnen ze bij het user experience team van een  bedrijf werkzaam zijn zoals bij webshops. Wil jij dit? Bekijk dan de website over Ux designers in Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *