Heb jij interesse in alternatieve geneeswijzen Breda?

thuiszorg Leiden

Woont je in de omgeving breda en zoek je naast de normale geneeswijzen iets extra’s? Dan is alternatieve geneeswijzen Breda misschien wel iets voor jou. Alternatieve geneeskunde is heel breed en er zijn veel verschillende opties. 

Wat is alternatieve geneeskunde? 

Als je bijvoorbeeld zoekt naar alternatieve geneeswijzen Breda op het internet kom je veel verschillende praktijken en ZZP’ers tegen. Maar wat is alternatieve geneeskunde en wat kan het voor jou betekenen. Onder alternatieve geneeskunde staat alles wat bijvoorbeeld niet wordt aangeboden door een ziekenhuis. Een bekend voorbeeld is Acupunctuur. Bij acupunctuur gaan ze er van uit dat energie door het lichaam stroomt via bepaalde banen in het lichaam. Als je dan ziek bent word je energie geblokkeerd in een baan en via acupunctuur claimen ze dan de energie weer te laten vloeien door het lichaam door bepaalde naalden in bepaalde punten te steken in je lichaam. Een paar andere bekende voorbeelden zijn: Homeopathie, natuurgeneeswijzen en osteopathie. De discussie over Alternatieve geneeswijzen en of ze werken is nog steeds gaande en de meningen verschillen. 

De Artsen Vereniging Voor Integrale Geneeskunde heeft onderzoek gedaan naar veel van deze geneeswijzen en kan je daar heen gaan voor meer informatie m.b.t dit onderwerp. 

Werken alternatieve manieren van geneeskunde?

Sommige klanten die interesse hadden in bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen breda en bij een kliniek of zzp er langs zijn geweest claimen dat het hun heeft geholpen. Er bestaan ook horror verhalen van moeders er huisartsen dat tijdens een sessie Osteopathie een baby werd dubbelgevouwen waardoor hun ademhaling in gevaar werd gebracht. Daarom raden huisartsen vaak alternatieve geneeswijzen af omdat het niet is bewezen om te werken en degene die de procedures uitvoeren vaak geen medische achtergrond hebben en je niet weet waar je aan begint.  

Wordt het vergoed door de zorgverzekering? 

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij maar het zit vaak niet in de basisverzekering maar vaak wel in de aanvullende zorgverzekering. Maar niet alle soorten van alternatieve geneeswijzen worden vergoed. Vaak zijn er een paar verschillende soorten geneeswijzen die worden vergoed per verzekering. Als je dus interesse hebt in alternatieve geneeskunde Breda en je  hebt een aanvullende zorgverzekering moet je goed kijken wat er vergoed wordt en wat niet. Je betaald vaak geen eigen risico over de alternatieve geneeswijzen. 

 

Lijkt jou dit nou wet en heb je interesse in alternatieve geneeswijzen Breda? dan zou je een kijkje kunnen nemen op sites zoals http://www.iwonasvitalityofhearts.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *