Auto laten wassen

auto laten wassen

Als je geen tijd hebt om je auto te wassen kun je hem door de wasstraat doen, zoals bij Autopoets Terneuzen. Je komt de wasstraat binnen en eerst wordt het interieur van je auto goed stof gezogen. Wanneer er vlekken in de bekleding zitten worden deze verwijderd. Ook worden het dashboard, de ramen en de spiegels gereinigd. Verder is het mogelijk om de auto te laten polijsten en te waxen.

Vroeger dacht men dat de glans van de lak wegging als je met je auto door de wasstraat ging. Dat is inmiddels niet meer zo want er worden textielborstels gebruikt waardoor dit nadeel niet meer van toepassing is.

 

 

Auto reinigen en poetsen in de wasstraat

Bij het laten polijsten van je auto wordt de lak weer goed teruggebracht op je auto. Hiervoor zijn een aantal materialen nodig, zoals pads en een polijstmachine. De krasjes worden hiermee verwijderd, zonder iets op te vullen. De blanke laklaag van je auto wordt benaderd volgens verschillende stappen. Op die manier wordt er zo min mogelijk lak verwijderd. Overigens, wordt er niet altijd een polijstmachine gebruikt, bijvoorbeeld wanneer de machine ergens niet bij kan komen. Als de auto eenmaal weer goed in de lak staat wordt er een lakbescherming aangebracht. Op die manier blijft het resultaat duurzaam.

Wanneer je je auto laat waxen wordt er een beschermende laag aan gebracht. In de regel doe je dit ook nadat je je auto hebt laten polijsten. Hierdoor wordt je auto beschermd tegen zonnestraling. Een andere reden om wax aan te brengen is omdat er minder snel vuil blijft zitten aan de lak. Er zijn verschillende soorten wax die kunnen worden aangebracht. Soms zijn er soorten wax met allerlei ingrediënten zoals enzymen maar die hoeven niet altijd beter te zijn. Het is van belang om de wax heel dun aan te brengen. Op die manier kan het beter drogen. Je brengt de wax meestal met draaiende bewegingen aan. Nadat de auto helemaal in de wax is gezet moet deze even drogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *