Kinderen met overgewicht worden geholpen door de kinderspecialist

kinderDiëtist Veenendaal

Meer en meer landgenoten kampen met overgewicht. Nog verontrustender is dat ze steeds jonger worden. Meer en meer kinderen hebben last van gewichtsproblemen. Je kunt met hem bij de kinderdiëtist terecht. Die is gespecialiseerd in voedingsproblemen bij kinderen. Hij of zij informeert en adviseert over wat een gezond voedingspatroon voor kinderen.

Wanneer ga je naar de kinderdiëtist?

Kinderdiëtisten zijn er voor kinderen met overgewicht en hun ouders. Hij leert ze weer gezond eten. De kinderdiëtist zoekt naar de oorzaken van overgewicht en past je voeding aan om je gezond lichaamsgewicht te bereiken én te behouden. Ouders van kinderen met overgewicht worden nauw betrokken bij dit proces. Hij inspireert hen om gezond te koken en samen met hun kind gezond te eten.

Voeding en dieetproblemen

Eet je kind teveel of te weinig? Heeft het een hekel aan eten als gevolg van vervelende spijsverteringsproblemen? Dat zijn genoeg redenen om met je kind de kinderdiëtist te bezoeken. Gezond eten is namelijk niet alleen belangrijk zijn gewicht. Het bevordert ook zijn lichamelijke en geestelijke groei. De kinderdiëtist controleert het eetpatroon van je gezin of het genoeg gezonde voedingsstoffen bevat om gezond te blijven. In nauwe samenspraak wordt een plan opgesteld om op een prettige samen met je kind gezond te eten en nieuwe smaken te ontdekken.

Andere gezondheidsproblemen

Niet alleen kinderen met overgewicht bezoeken de kinderdiëtist. Dat is ook zo wanneer je kind een beperking heeft waardoor eten of drinken moeilijker wordt. Of als je kind slik en- of kauwproblemen heeft. Daardoor wordt het aan tafel minder prettig waardoor het zo mogelijk nog minder eet. Daardoor verliest het ook spiermassa en worden zijn spieren minder sterk. De kinderarts bepaalt dan welke voeding het meest geschikt is voor je kind zodat het zich aan tafel weer prettiger voelt. Kinderdiëtisten werken nauw samen huisdokters, kinderartsen en logopedisten. Woon je in de regio Veenendaal en heeft (hebben) je kind(eren) overgewicht of andere eetproblemen of stoornissen. Een bezoek aan kinderdiëtist Veenendaal is dan een goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *