Opheffen van blokkades en grip krijgen op je leven

 Psychosociale hulpverlening Ridderkerk

Psychosociale hulpverlening Ridderkerk richt zich op het opheffen van blokkades en het grip krijgen op je leven. Dit wordt gedaan door persoonlijke gesprekken te voeren en op zoek te gaan naar de onderliggende blokkades. In dit proces wordt je ondersteund door deze blokkades op te lossen en worden er tools aan gereikt hoe je dit het beste kunt doen.

Iedereen wil zich graag goed voelen maar dit is niet altijd vanzelfsprekend. Soms loop je tegen situaties aan waarin je je onzeker of somber voelt. Of je voelt je machteloos omdat je niet weet hoe je iets moet gaan oplossen. Achter deze gevoelens kan een verklaring zitten maar dat hoeft niet persé. Soms is het ook zo dat zulke gevoelens optreden zonder achterliggende verklaringen.

Wanneer er geen achterliggende verklaring is, zit er meestal een bepaalde oorzaak achter waardoor je niet zo goed in je vel zit. In dat geval kan psychosociale hulpverlening ook baat bieden. Bij psychosociale hulpverlening krijg je handvatten aangereikt waardoor je inzicht krijgt in jezelf en beter met bepaalde situaties kunt omgaan waarin het even tegenzit. Zo kun je er in de toekomst beter mee om gaan als het nog een keer gebeurd.

 

 

Hoe werkt psychosociale hulpverlening?

Psychosociale hulpverlening heeft als doel om je bij te staan als je emotionele en psychische klachten hebt. Wanneer je een diagnose hebt zoals depressie kan psychosociale hulpverlening helpen. Ook kun je psychosociale hulpverlening inschakelen als je last ondervindt van negatieve emoties, zoals eenzaamheid. Soms is het duidelijk dat er een aanwijsbare reden achter zit. Je kunt denken aan gepest worden op het werk, huwelijksproblemen of zorgen om je kind.

In zulke situaties komen er emoties vrij waardoor je psychische klachten kunt ontwikkelen.

 

Bij psychosociale hulpverlening wordt je geholpen door persoonlijke gesprekken waarbij een op maat gemaakt behandelplan lijdend is. Het doel is om de onderliggende oorzaak voor je emoties en klachten te vinden. Deze worden samen met jou opgelost zodat je je bewust wordt van de weg die je wilt volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *