Individuele begeleiding bij zwemles

Zwemles Rotterdam

Bij zwemles in Rotterdam, staat individuele begeleiding en plezier centraal. Kinderen en volwassenen met een beperking kunnen zo op een fijne manier leren zwemmen. Hierbij staan persoonlijke aandacht en plezier hebben in het zwemmen centraal. In de huidige maatschappij is zwemmen een belangrijke vaardigheid om te kunnen. Als persoon vergroot je hiermee je zelfredzaamheid en daarbij ook veiligheid.

 

Wanneer zwemles op de traditionele manier niet lukt, kun je kiezen voor zwemles met individuele begeleiding. Wanneer je een verstandelijke of meervoudige handicap hebt, wordt het leertraject hierop aangepast worden. Afhankelijk van jouw behoeftes kun je zwemles nemen in kleine groepen maar er wordt ook gewerkt met 1 op 1 begeleiding. Het doel is dat je de juiste ondersteuning krijgt bij het leren van de zwemtechnieken.

 

Van tevoren wordt er gekeken wat jouw individuele wensen zijn en op basis daarvan worden er doelen opgesteld. Deze worden vastgelegd in een individueel doelenplan. Op deze manier worden progressie en vorderingen inzichtelijk gemaakt zodat je goed kunt monitoren hoe ver je al bent in het behalen van de doelen.

Zwemles begeleiding voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Naast het feit dat de zwemles in het teken staat van het aanleren van zwemvaardigheden, wordt er aandacht besteedt aan jouw gehele ontwikkeling. De focus ligt dus niet alleen maar op de zwemtechnieken. Jouw sociale en pedagogische ontwikkeling staan ook centraal. Deze driedelige focus zorgt voor de waarborging van jouw veiligheid in het water. Een andere pijler bij de zwemlessen is plezier hebben in het zwemmen.

 

Individuele begeleiding bij andere beperkingen

Verder worden er zwemlessen aan geboden aan leerlingen die door medische redenen het zwemmen minder vlot onder de knie krijgen. Zo wordt er ook individuele begeleidingen gegeven aan leerlingen met een visuele of auditieve beperking. In de zwemlessen wordt hier nauwgezet rekening mee gehouden. Ook leerlingen met autisme of ADHD vallen binnen de doelgroep. Hiervoor zijn vaak speciale aanpassingen nodig waar op wordt ingespeeld tijdens de lessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *