Ritueel begeleiding

Ritueelbegeleiding

In vrijwel ieder mensenleven gebeuren er ingrijpende dingen. Er komt een naaste te overlijden, je gaat trouwen, je krijgt een kind. En ook kleinere overgangen zoals de overgang van het ene seizoen naar het andere seizoen kan impact hebben. Voor al deze overgangen kan je ritueel begeleiding krijgen. Ritueel begeleiding zorgt er voor dat je meer stil komt te staan bij deze mooie en soms ook verdrietige overgangen in je leven. Ben je benieuwd hoe een ritueel begeleiding er uit ziet? Lees dan verder.

Een ceremonie

Ritueel begeleiding vindt plaats in de vorm van een ceremonie. Hierbij worden allerlei symbolieken ingezet. Ook wordt er hierbij gebruik gemaakt van kaarsen, slingers en allerlei andere attributen die de setting een mooie energie zullen geven. De ceremonie wordt gehouden in een mooie setting, het liefst in de natuur, maar een ceremonie kan ook binnen plaats vinden.

Gevoelens delen

In een ceremonie kom je bij elkaar en deel je met elkaar je gedachten en je gevoelens over het onderwerp van de ceremonie. Het is hierbij van belang dat iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zeggen en iedereen elkaar hier volledig de ruimte voor geeft. Daarnaast is het belangrijk dat alles wat besproken wordt binnen de ceremonie volledig in de kring blijft, zodat iedereen die aanwezig is zich volledig vertrouwd kan voelen en niet bang is iets te delen. Dit zijn afspraken die je aan het begin van de ceremonie met elkaar maakt.

Zelf uitvoeren of uit laten voeren

Je kan er voor kiezen zelf de ceremonie uit te voeren, je krijgt dan instructies mee van een ritueel begeleider en kan zo zelf aan de slag gaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je ritueel door een ritueelbegeleider te laten begeleiden. Dit is iemand die al vaker ceremonies heeft begeleidt. Dit kan heel fijn voelen. Het kan natuurlijk ook fijner voelen om de ceremonie alleen met je naasten te doen. Het is dus maar net wat je het liefste wil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *