Enkelbandjes

Enkelbandjes

Er zijn niet zo  veel mensen die enkelbandjes dragen – mensen dragen vooral armbandjes en natuurlijk oorbellen, kettingen en ringen. Zonde eigenlijk, want een enkelbandje kan zó leuk staan! Zeker in de lente en de zomer, als je vaak wat kortere kleding aan hebt, kunnen enkelbandjes je outfit helemaal afmaken. Net zoals je pols het gedeelte is tussen je arm en je hand, een stukje huid dat vaak ontbloot is, zijn ook je enkels nogal eens zichtbaar: boven het randje van je sneaker, je sok of wanneer je sandalen of slippers draagt. Polsen en enkels zijn, zeker bij vrouwen, vaak rank en smal en dat kun je mooi benadrukken door een enkelbandje te dragen.

De Boho-look

Enkelbandjes in boho-stijl passen goed bij een nonchalante, zomerse look en zijn de manier om op een speelse manier je enkels in het zonnetje te zetten. ‘Boho’ is de afkorting die in het Engels voor het woord ‘bohemian’ gebruikt wordt. Waar ‘bohemian’ eerder staat voor een bepaalde losse, kleurrijke levensstijl, wordt ‘boho’ specifiek gebruikt voor een bepaalde kledingstijl die vooral in de jaren zeventig populair was: een beetje hippie-achtig, een beetje romantisch, speels, vrouwelijk en lief. Denk aan wijdvallende rokken of kaftans in bloemprints en paisley-motieven, afgemaakt met kanten of gevlochten randjes en franjes en veelal in natuurlijke kleuren. Opvallend en kleurrijk, en daar horen natuurlijk dito accessoires bij!

Hip voor de zomer

Ben jij ook zo’n fan van de boho-look? Maak je outfit af met een leuke boho-style enkelbandje! Er enkelbandjes van (gevlochten) leer, van touw en van andere materialen. Ze zijn er van vrij simpel en strak tot uitgebreider en uitbundiger en met meer franjes, zoals schelpjes, bedeltjes, hangers en dergelijke. Boven een mooie paar slippers of sandalen, staat zoiets erg leuk, wordt je look lekker zomers en worden jouw enkels en voeten bovendien echte blikvangers – zeker als je ook nog eens netjes je teennagels lakt! Hoog tijd dus dat enkelbandjes vaker gedragen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *